Εκεί στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχουν πρόβλημα κατεύθυνσης.

Δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς οι τοποθετήσεις του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου Δημήτρη Καρύδη, με πιο πρόσφατη την επίθεση μέσω Twitter και Facebook κατά του γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Σήμερα στη Βουλή ηττήθηκαν οι ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές του κ. Μπαλτάκου» έγραψε χαρακτηριστικά το δεξί χέρι του Βενιζέλου αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή για το Μεταναστευτικό Κώδικα.

 

 

Ωστόσο ο κ. Καρύδης δείχνει να ξεχνά ορισμένα πράγματα – σκοπίμως ή όχι. Ο κ. Μπαλτάκος είναι ο γραμματέας της κυβέρνησης. Ολόκληρης της κυβέρνησης, αυτής που στηρίζει και συγκροτεί τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου τυγχάνει να είναι αντιπρόεδρός της.

Με άλλα λόγια τα όσα πράττει ο κ. Μπαλτάκος είναι προϊόν απόφασης και των δύο κομμάτων, και όχι δικών του πρωτοβουλιών, και αυτή την πραγματικότητα όπως βλέπουμε ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου απλώς κάνει πως δεν τη βλέπει.

Μάλλον ο κ. Καρύδης εφαρμόζει το δόγμα το δόγμα της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης», δηλαδή όταν υπάρχει επιτυχία την μοιράζονται και τα δύο κόμματα, όταν υπάρχει όμως αναταραχή η ευθύνη βαραίνει και αυτόν που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Και ορισμένες απορίες:

  • Ο κ. Βενιζέλος γνώριζε για την παρέμβαση του έμπιστου του, ή όχι. Και εάν ήξερε τι είπε;
  • Ή μήπως ο κ. Καρύδης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αρχίσει τα λεκτικά... νταηλίκια;

Έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας, φαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τρόπους να ώστε να ξαναβρούν λίγο από τον... σοσιαλισμό τους και δημιουργούν διάφορα προβλήματα σε λεπτομέριες.

Προφανώς η σοσιαλδημοκρατία βρήκε νέο ηγέτη στην Ελλάδα... 

Π.Β.