Με ένα ακόμα κείμενό του στην ιστοσελίδα του κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνει στο κοινό την περίληψη της ομιλίας του στη Χαλκίδα, στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο «Π. Κωτσόπουλου», το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στο Γιάννη Σκαρίμπα και τις εφηβικές του διακοπές στη Χιλιαδού (« η δική μου Μύκονος», όπως λέει χαρακτηριστικά) ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέκρινε την Χαλκίδα με... το Λίβερπουλ και πρότεινε:

«Να παντρέψουμε τα μοντέλα της Δανίας, της Αμερικής και του Ισραήλ και να κάνουμε μια τολμηρή πολιτική ξεκινώντας πρώτα με τους αριστούχους των Πανεπιστημίων. Να μπορούν να καταθέτουν μια πρόταση σε ένα Συμβούλιο καινοτομίας, να παίρνουν μια καταρχήν έγκριση, να μαζεύουν λεφτά από ιδιώτες – από 5 έως 20.000- και ταυτόχρονα να τους ενισχύει το κράτος με άτοκα μικροδάνεια.  Να δημιουργηθούν χώροι – θερμοκήπια καινοτομίας τα λένε στο Ισραήλ – όπου όσοι έχουν πάρει την έγκριση θα πειραματίζονται έχοντας όλες τις υποδομές για τρία χρόνια. 
Από γραμματειακή υποστήριξη έως τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν θα πετύχουν όλοι και πρέπει να δεχτούμε την αποτυχία ως μέρος μιας επόμενης επιτυχίας».

Και έθεσε το στόχο για το «Ποτάμι» που είναι...η αυτοδυναμία:

«Η χώρα αυτή όμως, αλλά και η πόλη αυτή και η Εύβοια δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μια κοινωνική συμφωνία του 50%. Θέλουμε το Ποτάμι μπροστά. Θέλουμε Το Ποτάμι να είναι η μαγιά για το καινούργιο. Μετά τις εκλογές να βρούμε τους συμμάχους μας, όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ούτε συμφωνία για τις καρέκλες, Αλλά συμφωνία για τα προβλήματα».
 

 

Ντ.Κ.