Το ότι η τεχνολογία βοηθά στην πιο άμεση ενημέρωση είναι δεδομένο, όπως δεδομένο είναι πως αρκετοί πολιτικοί και στη χώρα μας τη χρησιμοποιούν για να έρθουν πιο κοντά με τους ψηφοφόρους τους αλλά και με την κοινή γνώμη.

Στη Βρετανία όμως το πολιτικό σύστημα αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.

Έτσι λοιπόν όλοι οι Βρετανοί βουλευτές θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στο Twitter και να στέλνουν Tweets από την αίθουσα συνεδριάσεων της βρετανικής βουλής σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του κοινοβουλίου η οποία τους ανακοίνωσε ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα blackberry και iPad κατά την διάρκεια συνεδριάσεων για να γράφουν στο twitter.

Η απόφαση βέβαια δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις καθώς πολλοί υποστηρίζουν οτι αν όλοι οι βουλευτές ασχολούνται με το Twitter και απαντάνε στα μηνύματα τους δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τις ομιλίες των συναδέλφων τους και δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες.

Δεν ξέρουμε αν και η δική μας βουλή σκέφτεται κάτι ανάλογο αλλά εάν το σκέφτεται καλό θα είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος να οργανώσει με καθηγητές πληροφορικής μαθήματα για να εκπαιδευτούν οι βουλευτές στις νέες τεχνολογίες γιατί ορισμένοι δεν ξέρουν ακόμα ούτε γραπτό μήνυμα με το κινητό να στείλουν, όχι tweet!