Σε ένα πρόσωπο με ισχυρό συμβολισμό έχει καταλήξει η Κουμουνδούρου για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost το όνομα της Κωνσταντίνα Κούνεβα θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα άλλα ονόματα στα οποία τελικά θα καταλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εργαζόταν ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού των ΗΣΑΠ και είχε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Είχε τη νυχτερινή βάρδια, στη λήξη της οποίας, την τραγική νύχτα της 22ας Δεκεμβρίου το 2008 κι ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους οι οποίοι την περιέλουσαν με βιτριόλι. Στη συνέχεια τής άνοιξαν το στόμα και την πότισαν με το ίδιο καυστικό υγρό, προκαλώντας σοβαρότατες βλάβες στα ζωτικά της όργανα. 

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα νοσηλεύτηκε για πολλά χρόνια και παρά τις συνεχείς επεμβάσεις, ο οισοφάγος της είναι κατεστραμμένος, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην αναπνοή και στην κατάποση, γι' αυτό και πολλές φορές κοιμάται καθιστή.

Το περασμένο καλοκαίρι κέρδισε τη δικαστική μάχη εναντίον της εργολάβου εταιρείας καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ:  Η επίθεση αναγνωρίστηκε ως "εργατικό ατύχημα", καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της Κούνεβα από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε η εργαζόμενη, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης. Στην Κωνσταντίνα Κούνεβα επιδικάστηκε ως αποζημίωση το ποσό των 250.000 ευρώ.
Όταν εκδόθηκε η απόφαση, η ίδια βρισκόταν στο Παρίσι για μια ακόμη οδυνηρή επέμβαση.

Βέβαια οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει, αναμένεται η τελική ανακοίνωση της συμφωνίας που στην Κουμουνδούρου εύχονται να έρθει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ντ.Κ.