Μεγαλειώδης ήταν η σημερινή στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας αφού για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια διεξήχθη με την συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων.

Μαχητικά αεροπλάνα έκαναν την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό προκαλώντας συγκίνηση σε όσους τα παρακουλουθούσαν, ενώ στο έδαφος παρέλασαν τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα επίσης γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000. 

Και φέτος τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας ήταν δρακόντεια προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων, ωστόσο όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είδε ότι δεν υπήρχαν «παρατράγουδα» έδωσε -στη διάρκεια της παρέλασης- εντολή να «χαλαρώσουν», με αποτέλεσμα ο κόσμος να πλησιάσει μπροστά και να απολαύσει το θέαμα. 

Τα παρατράγουδα τελικά εκτυλίχθηκαν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης όταν η ΔΤ είχε αφήσει το κύκλωμα ανοικτό και έδινε το μικρόφωνο σε όποιον ήθελε να κάνει δηλώσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, η οποία προφανώς δεν αντίληφθηκε ότι ο κόσμος πλησίασε και παρακολούθησε κανονικά την παρέλαση, μίλησε στη Δημόσια Τηλεόραση για αποκλεισμό των Αθηναίων και εξέφρασε την θλίψη, την οργή και την ντροπή της.

Η... κασέτα ήταν η ίδια με αυτή της 28ης Οκτωβρίου όπου και τότε η βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφραζε την ντροπή της για τα μέτρα ασφαλείας, ξεχνώντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής για τους ήρωες...

Α.Κ.