Είναι κοινό μυστικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε δυσμένεια από το Μαξίμου και όχι μόνον λόγω του γάλακτος.

Η απουσία ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, η επιλογή να αγνοείται σε κρίσιμες κυβερνητικές συσκέψεις αλλά και η πλήρης αδιαφορία που επέδειξε το πρωθυπουργικό επιτελείο στις σχετικές οχλήσεις του, ακόμη και για την υλοποίηση δράσεων που είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά όπως η κατάργηση της χρηματοδότησης προς τις αγροτικές οργανώσεις, προϋπήρχαν της κρίσης του γάλακτος. 

Θα νόμιζε κανείς, ωστόσο, ότι τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία, με τον Χαρακόπουλο να είναι και βουλευτής Λάρισας, θα καλείτο σε κυβερνητικής συσκέψεις σχετικές με το γάλα

Κι όμως, χθες το βράδυ όταν και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης μετέβη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συναντηθεί με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απουσίαζε και πάλι. Όχι γιατί ο ίδιος πείσμωσε αλλά γιατί ουδέποτε προσεκλήθη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός να πληροφορήθηκε τα της συνάντησης Χατζηδάκη – Τσαυτάρη από τα ΜΜΕ. 

Ο λαρισαίος βρίσκεται, σε κάθε περίπτωση, σε τροχιά εξόδου από την κυβέρνηση, είτε με δική του επιλογή είτε όχι. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πλην της συνάντησης που είχε με τον Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και μία ακόμα με τον Δημήτρη Σταμάτη, οι επαφές του με το επιτελείο του Μαξίμου είναι, τις τελευταίες ημέρες, ανύπαρκτες.  

T.T.