Άναψαν τα αίματα μεταξύ του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου  του  Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου σε διαδικτυακή εκπομπή.

Τα αίματα στο στούντιο του iatropedia.gr «άναψαν» αμέσως καθώς ήδη από την αρχή της συζήτησης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτήρισε «τρίχες» τα όσα υποστηρίζει ότι πέτυχε στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει την παραίτηση του. «Πάρε  πόδι» του είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λουράντος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι 1/1/17 δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα φάρμακα (σ.σ.: Τα μη συνταγογραφούμενα-ΜΗΣΥΦΑ) αλλά δε δεσμεύθηκε τι θα γίνει με όσα νέα θα κυκλοφορήσουν καθώς ούτε και το τι θα γίνει με τα φαρμακεία που λειτουργούν στα ακριτικά νησιά.

Παράλληλα  ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε σθεναρά  τα όσα πέτυχε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης του με την τρόικα.

«Αξιοποίησα τις καλές σχέσεις μου και τις καλές επιδόσεις στο υπουργείο στο να πετύχω να μην περάσουν τα όσα  ήθελε να αλλάξει ο ΟΟΣΑ και η τρόικα» σημείωσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ότι δεν έχουν επαρκή αριθμό  εφημερευόντων  και διημερεύοντων  φαρμακείων στο λεκανοπέδιο κατα τη διάρκεια της απεργίας.  

«Ντροπή σας» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βγαίνοντας εκτός εαυτού, «που ταλαιπωρούνται παππούδες και εκβιάζετε έτσι τον υπουργό». Για να συμπληρώσει: «Αντί για 200 φαρμακεία για προσωπικό ασφαλείας ήταν μόνο 50 γεγονός που αποτελεί  ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία των φαρμακοποιών».