Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα. Το “παρών” του Νικήτα Κακλαμάνη στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές εξόργισε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε, μετά το “αντάρτικο” του Νικήτα στην Α' Αθήνας, οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν ήταν απλώς ανύπαρκτες, ήταν επί της ουσίας εχθρικές. Το Μαξίμου εκτιμά ότι ο Κακλαμάνης πολιτεύτηκε με αυτό τον τρόπο με μόνον στόχο να εξασφαλίσει ένα πολιτικό ακροατήριο και μία συμπαθή επίδοση στις εκλογές του Δήμου Αθηναίων και, στη συνέχεια, στην Α' Αθηνών. 

Μόλις, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός άκουσε πώς ψήφισε ο παλαιός συνεργάτης του, αναζήτησε κάποιων εκ των Δημήτρη Σταμάτη και Κώστα Μπούρα προκειμένου να προχωρήσουν με την επιστολή διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Εις μάτην. Και οι δύο, εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκτός Ολομέλειας.

Οπότε ο Πρωθυπουργός έγραψε μόνος του το κείμενο και στη συνέχεια βγήκε από την Ολομέλεια προκειμένου να το δώσει στους επιτελείς του για τα περαιτέρω. Δύο λεπτά αργότερα, ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Τ.Τ.