Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη βλέποντας την κατρακύλα του κόμματος του κάνουν τα πάντα ώστε να διασωθούν και να εξασφαλίσουν τρόπω τινά το πολιτικό τους μέλλον. 
 
Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή με τα σημερινά «απόνερα» αποδεικνύουν περίτρανα το πώς το αντάρτικο μπαίνει στο περιθώριο όταν ικανοποιούνται προσωπικές φιλοδοξίες ή το αντίθετο πώς βγαίνει από το τσεπάκι η λύση του ΌΧΙ όταν είναι να χτυπήσουμε τον αντίπαλο και να χτίσουμε ένα νέο φιλολαϊκό-όσο αυτό γίνεται βέβαια- προφίλ. 
 
Τι έχει συμβεί λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ; Από τη μία πλευρά ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος μέχρι χθες εμφανιζόταν με το ένα πόδι έξω από το ΠΑΣΟΚ και απειλούσε να καταψηφίσει νομοσχέδια εμφανίζεται τώρα βασιλικότερος του βασιλέως στηρίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατακρίνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου. Βέβαια όλα αυτά αφού τελικά ο πρόεδρος πείστηκε και έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» τον γραμματέα και προσωπικό πουλέν του κ. Σκανδαλίδη Νίκο Ανδρουλάκη. 
 
Από την άλλη μεριά έχουμε το παράδοξο του Γιώργου Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων και της επιτήρησης, που δημιούργησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καταψήφισε χθες το άρθρο για τις τράπεζες επειδή διαφωνεί με την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων. 
 
Έτσι ο εμπνευστής και πρωτεργάτης των μνημονίων καταψήφισε τις μνημονιακές επιταγές για τις τράπεζες «πετυχαίνοντας» ένα γερό πλήγμα στην ήδη ρευστή κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
 
Τ.Α.