Οι «εκκρεμότητες» στις οποίες αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι τα οικονομικά του κόμματος. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη προσπάθησαν να «μαζέψουν» τη δήλωση Βενιζέλου ωστόσο η σφαίρα έφυγε. 

Το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ είναι κλειδωμένο στο συρτάρι του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως θα το δημοσιοποιήσει όταν και τα άλλα κόμματα βγάλουν τα δικά τους πορίσματα. 

Επί της ουσίας το πόρισμα θα παρέμενε κλειδωμένο στο συρτάρι. Ο κος Βενιζέλος φρόντισε να θυμίσει στο Γιώργο Παπανδρέου πως το πόρισμα των οικονομικών είναι «χαρτί» στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού δεν αντέδρασε στη δήλωση Βενιζέλου. 

Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ περιμένουν την προεκλογική επιχορήγηση για να καλύψουν κάποιες υποχρεώσεις ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα μείνουν στο ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες της Ελιάς στην καλύτερη περίπτωση 300.000 ευρώ

Το ΠΑΣΟΚ τώρα ξοδεύει το μήνα 110.000 ευρώ έναντι 2 εκατομμυρίων ,το μήνα την περασμένη δεκατία . Το μοναδικό έσοδο του κόμματος είναι 16.000 ευρώ το μήνα από εισφορές βουλευτών. 

Για το 2014 το ΠΑΣΟΚ έχει εκχωρήσει στις τράπεζες 12 εκατομμύρια ευρώ αν και αναμένεται από την επιχορήγηση να λάβει κοντά στα 3 εκατομμύρια. Το ΠΑΣΟΚ χρωστά στις τράπεζες 114 εκατ. ευρώ. 

Η σύγκρουση Παπανδρέου Βενιζέλου θα είναι σκληρή και μέχρι τελικής πτώσης.

Ο.Α