Συνεχίζεται η κόντρα του εκπροσώπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του του ΠΑΣΟΚ Γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη για το ζήτημα του ασυμβίβαστου στην υποψηφιότητα με το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς».

«Τώρα με το ασυμβίβαστο είναι μια άλλη κουβέντα. Αυτοί όπως καταλαβαίνετε που έβαζαν θέματα ασυμβιβάστου, έπεσαν στη λούμπα που είχαν φτιάξει για κάποιους άλλους» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον Βήμα Fm «φωτογραφίζοντας» τον κ. Ανδρουλάκη.

Ερωτώμενος για το ποιοι είναι αυτοί, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε «αυτοί που τα έθεταν» προσθέτοντας:

«Νομίζω μπορείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις στο "ΒΗΜΑ f.m." και μάλιστα στην εκπομπή σας».

Οι επίμαχες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν γίνει στις 25 Φεβρουαρίου σχετικά με τα «ειδικά προνόμια»: 

«Θεωρώ ότι το κάνει εκ του πονηρού (ο κ. Σαμαράς), διότι δεν το κάνει γενικά για τις εκλογές. Κατεβαίνουν άνθρωποι με το χρίσμα της ΝΔ υποψήφιοι, ενώ είναι ήδη βουλευτές. Ή το κάνεις συνολικά και φέρνεις μια νέα κουλτούρα και αντίληψη του πολιτικού συστήματος ή το κάνεις ad hoc για άλλους λόγους. Θεσμικά, το ΠΑΣΟΚ αν πάρει μια τέτοια απόφαση, πρέπει να την πάρει σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά δημάρχους είτε αφορά το ευρωψηφοδέλτιο. Είναι μια απόφαση που πρέπει πρώτα να τη συζητήσουμε. Άποψή μου πάντα ήταν ότι πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα όταν κάποιος έχει ειδικά προνόμια και να τον βάζουμε να τα χειρίζεται αυτά. Δεν μπορούμε να βάζουμε ανθρώπους σε έναν αγώνα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σε σχέση με τα προνόμια που έχουν άλλοι».

Β.Β.