Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή... διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλλον "ξυνή" θα μας βγεί η οποιαδήποτε ανάμειξη στη Λιβύη δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Χρήματα δεν περισσεύουν, αλλά είμαστε υποχρέωμενοι να συμμετέχουμε είναι η ουσία των δηλώσεων του υπουργού, ο οποίος επεξήγησε ότι «αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ», ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.».

Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου».


TAGS