Περίπου 6,5 εκατομμύρια το μήνα μας κοστίζει η παροχή... διευκολύνσεων στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλλον "ξυνή" θα μας βγεί η οποιαδήποτε ανάμειξη στη Λιβύη δεδομένης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Χρήματα δεν περισσεύουν, αλλά είμαστε υποχρέωμενοι να συμμετέχουμε είναι η ουσία των δηλώσεων του υπουργού, ο οποίος επεξήγησε ότι «αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν 3 μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκ. ευρώ», ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.».

Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου».