Στα πάνω του βρίσκεται το παπανδρεϊκό στρατόπεδο στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, κάτι η ιστορία Μπαλτάκου και οι παπανδρεϊκοί γεμίζουν τα καριοφίλια τους μπαρούτι και βόλια. 

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί για πολλούς να ερμηνεύτηκε ως αίτημα για πτώση της κυβέρνησης , όμως στην πραγματικότητα τα πυρά στρέφονται προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Ο κος Παπανδρέου ουσιαστικά προειδοποιεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως ο αντιπρόεδρος κρέμεται από τις διαθέσεις Παπανδρέου.
Αίφνης οι παπανδρεϊκοι έχουν γίνει οι απόλυτοι ρυθμιστές του παιγνιδιού καθώς είναι αρκετοί στην κοινοβουλευτική ομάδα, τόσοι που μπορούν να θεωρηθεί πως κάνουν κουμάντο. 

Αν για οποιοδήποτε λόγο ο Παπανδρέου αποφασίσει να κάνει μπάχαλο την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα και αυτό ουσιαστικά λεει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρώην πρωθυπουργός. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως στην υπόθεση Παπανδρέου χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί και πολλοί προσβλέπουν στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος μπορεί , κατά τα ίδια στελέχη, να ηρεμήσει τα πνεύματα απ την στιγμή που διατηρεί επαφές με το παπανδρεϊκό στρατόπεδο. 

 Ο.Α