Το θέμα δεν πλήττει την κυβέρνηση και με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να γυρίσει και υπέρ της.

Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ, αρχικά απομακρύνθηκε και μάλιστα άμεσα ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού που τον εξέθετε. Δεν θα ήταν άλλωστε  δυνατόν όταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβεί σε δηλώσεις καταγγελίας και πλήρους απαξίωσης της Χρυσής Αυγής ο στενός του συνεργάτης να έχει έστω και τον παραμικρό δίαυλο επικοινωνίας με τους βουλευτές και τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Από την συνομιλία εξάλλου, συνεχίζουν το σκεπτικό τους τα στελέχη της ΝΔ, είναι εμφανές ότι ο πρωθυπουργός αλλά και οι δύο υπουργοί Δένδιας και Αθανασίου χειρίστηκαν την υπόθεση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό. Και αυτό γιατί ενώ ο κ. Μπαλτάκος προειδοποιούσε για την πολιτική ζημιά που θα υποστεί η ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς άφησε το ζήτημα να εξελιχθεί μέσω της δικαστικής οδού.

Αποτελεί δε το ζήτημα Μπαλτάκου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδειχθεί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι υπέρ η κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής. Γιατί αν κάποιος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην δικαιοσύνη κατά αθώων ανθρώπων, θα πρέπει και να αναφέρει ποιούς εννοεί αθώους.

Γ.Γ