Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου για το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου.

Αφού άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου, τις επαφές του  με τη ΧΑ και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να ασχολείται με τα άκρα, έφτασε και στο ζήτημα της απόδοσης των ευθυνών. Εκεί λοιπόν η ευρωβουλευτής τα θαλάσσωσε: Απάντησε με μισόλογα και υπεκφυγές και εν τέλει για την ταμπακιέρα... τίποτα!

«Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο πρωθυπουργός του είχε εμπιστοσύνη και του ανέθεσε μια σοβαρή θέση. Τώρα, εάν η εμπιστοσύνη αυτή μετατράπηκε στους χθεσινούς διαλόγους και στις επιθέσεις του υιού κ.λπ., αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη».

Ωστόσο από τα όσα είπε η κυρία Γιαννάκου είναι δύσκολο να βγει ένα συμπέρασμα. Τελικά – γιατί δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε- ποιος ευθύνεται; Και κατά πόσο; 

Π.Λ.