Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μεταξύ των ηγετών που επέλεξε να αποτυπώσει στον καμβά ως ερασιτέχνης ζωγράφος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά χθες Παρασκευή τα έργα του. 

Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, τους τελευταίους μήνες έχει ανακαλύψει ένα νέο πάθος στη ζωγραφική, παρουσίασε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τα 24 πορτραίτα παγκόσμιων ηγετών που έχει φιλοτεχνήσει με την υπογραφή «43» και τα οποία εκτίθενται στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Μπους στο Ντάλας, στο Τέξας των ΗΠΑ με τίτλο: «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου». 

Οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Τσέχος Βάτσλαβ Χάβελ, ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ισραηλινός Εχούντ Ολμέρτ και ο Δαλάι Λάμα είναι μερικοί από τους ηγέτες που επέλεξε να ζωγραφίσει ο Μπους. Εξάλλου στην έκθεση θα παρουσιαστεί ένα πορτρέτο του πατέρα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου καθώς και μια αυτοπροσωπογραφία του.