Στενό μαρκάρισμα έκανε χτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον  Πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανό ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ. 

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και  πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας- Άμυνας (ΚΠΑΑ), που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Αβραμόπουλος με  την ευκαιρία της συμμετοχής τους στη διάσκεψη αυτή προγραμμάτισε συναντήσεις που τις χαρακτηρίζει το ειδικό βάρος των προσώπων με τις οποίες είχε συνομιλίες. Μπορεί να είναι υπουργός Άμυνας αλλά από ότι φαίνεται δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά θέματα. Κατέχει τη διπλωματία και έχει το προσόν να την ασκεί με επιτυχία. Καλλιεργεί τις γνωριμίες του και δουλεύει πάνω σε αυτό. 

Εκτιμούμε ότι η ατζέντα των θεμάτων της συζήτησης με το Γερμανό ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ περιελάμβανε από τους προβληματισμούς για τους πυρήνες  αστάθειας που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας και την προσφορά της χώρας μας στην σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο έως και τα οικονομικά της χώρας. 

Γ.Κοκ.