«Ταξιδεύω με τρένο για την Λάρισα και ελπίζω να μην με προδώσει η μπαταρία και να στείλω επιτέλους μια απάντηση στα όσα μου έγραψες», ξεκινάει ο Σταύρος Θεοδωράκης το γράμμα στον «φίλο Γιάνη», απαντώντας σε κείμενο - επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με την απάντηση αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκει την ευκαιρία και πάλι να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και - για πρώτη φορά - να λάβει θέση στη διαμάχη που ξέσπασε με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» όταν δημοσιεύτηκε σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου με τις Ραχήλ Μακρή και Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνουν... pol dandcing στις τηλεοπτικές κεραίες της ΕΡΤ:

«Κλείνουν το μάτι στις συντεχνίες και τα μικρά καρτέλ και αν κάποιος σύντροφός τους πει δυο -τρεις θαρραλέες κουβέντες, τον παίρνουν στο κυνήγι. Μπαίνουν στα χαρακώματα ακόμα και για να πολεμήσουν τους σκιτσογράφους, αλλά δεν τολμούν να πουν ούτε μία αλλαγή που θα κάνουν στο παλιό κακοφορμισμένο σύστημα».

Στο κείμενο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι «ο παρασιτισμός»:  «Ο υπάλληλος που τακτοποιεί με το αζημίωτο μια παρανομία, η επαγγελματική ομάδα που διαιωνίζει τα προνόμιά της, ο μεγαλοεπιχειρηματίας που εξασφαλίζει δουλειές από «πολιτικούς φίλους». Ο κορμός είναι πάντα κοινός. Το κομματικό κράτος».

Και επαναλαμβάνει την πρότασή του για ένα... ακομμάτιστο 51% που θα σταθεί εμπόδιο στο κομματικό κράτος:

«Ούτε το «δεξιό 25%» μπορεί να αλλάξει τη χώρα, ούτε το «αριστερό 25%». Ο βούρκος θα τους καταπιεί. Η χώρα θα αλλάξει μόνο αν κινητοποιηθεί το 51% της κοινωνίας. Ένα πανίσχυρο μπλοκ πολιτικής εξουσίας, που θα πείσει και τους συμμάχους μας ότι έχουν να κάνουν με όλη την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η πολιτική μας πρόταση. Και μετά Γιάνη, ας έρθει ο μικρο-παρασιτισμός ή ο μακρο- παρασιτισμός να βάλει εμπόδια».

 

Ντ. Κ.