current views are: 1

6 Απριλίου 2014
Δημοσίευση14:04

«Τρελάθηκαν» με το τσίπουρο οι υπουργοί του Eurogroup

Ενδιαφέρον έχει το πώς υποδέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup και οι σύζυγοί τους το τσίπουρο στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τιμήν τους στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Δημοσίευση 14:04’
αρθρο-newpost

Ενδιαφέρον έχει το πώς υποδέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup και οι σύζυγοί τους το τσίπουρο στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τιμήν τους στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ενδιαφέρον έχει το πώς υποδέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup και οι σύζυγοί τους το τσίπουρο στο δείπνο που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τιμήν τους στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Ένα μπουκαλάκι τσίπουρο βρισκόταν μπροστά από κάθε συνδαιτυμόνα του πρωθυπουργού, το οποίο συνοδευόταν από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που εξηγούσε τι ονομάζουμε στην Ελλάδα τσίπουρο και δίπλα ήταν ένα πιάτο με μεζέ. Δηλαδή, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τυροπιτάκια, μελιτζανοσαλάτα και καυτερή.

Οι περισσότεροι υπουργοί δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το έντυπο, ωστόσο το κοίταζαν επίμονα. Κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του, τους κάλεσε να κοιτάξουν πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα. ‘Ενα επιφώνημα ενθουσιασμού ακούστηκε και μετά ασχολήθηκαν με το τσίπουρο.

“Τι είναι αυτό;” ρώτησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κρατώντας το μπουκάλι. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται οι δικοί μας βάλθηκαν αμέσως να του εξηγήσουν, αλλά επενέβη ο αυστριακός πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ για να μιλήσει ως ειδικός περί τσίπουρου. Όπως είπε έρχεται κάθε χρόνο στην Αντίπαρο και το τσίπουρο το γνωρίζει καλά. Και όντως εξήγησε στον κ. Σόιμπλε, ωσάν να μιλούσε ένας… τσιπουροπαραγωγός. Ο γερμανός υπουργός πραγματικά το απόλαυσε, λέγοντας πόσο ωραίο είναι.

Δεν ήταν ο μόνος όμως. Ήταν και ο ιταλός υπουργός, καθώς και ο Εσθονός που ήπιαν τσίπουρο και το καταευχαριστήθηκαν. Μόνο που όταν οι δικοί μας τους είπαν ότι είναι άδικο να φορολογείται ως ελληνικό προϊόν, με πιστοποιημένη ταυτότητα, όπως το ουίσκι και ζήτησαν να φορολογείται τουλάχιστον όπως το ούζο, οι υπουργοί έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Το μόνο που είπε ο Ιταλός ήταν: “Με τέτοιο θέαμα, με την Ακρόπολη, με τέτοια ατμόσφαιρα και με τέτοιο τσίπουρο πως εμείς θα συγκριθούμε με την ελληνική προεδρία;”.


σχετικα αρθρα