Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τον Mega. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μία εξόχως σημαντική συγκυρία για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ωστόσο το στοιχείο που πραγματικά ξεχώρισε δεν ήταν τόσο οι απαντήσεις για το θέμα Μπαλτάκου, αλλά για τον... πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 

Με τον εσωκομματικό σαματά που προκάλεσε με την καταψήφιση του άρθρου  για τις τράπεζες να είναι ακόμα νωπό, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν  σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει στο μέλλον. 

Και τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά: 

Το 82,1% απαντά πως πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το 11,3% απαντά πως πρέπει να μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος, μόλις το 2,7% απαντά πως πρέπει να φτιάξει νέο κόμμα. 

Όπως φαίνεται οι πολίτες έχουν μνήμη. Δεν ξεχνούν ποιος έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ποιος διαπραγματεύτηκε (εάν μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει έτσι) με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους και κυρίως τι μέλλον επιφύλασσαν οι αποφάσεις που έλαβε τότε ο ίδιος και οι κυβέρνησή του. 

Και όλα αυτά παραμένουν ανεξίτηλα γραμμένα στις μνήμες πολλών και δεν θα διαγραφούν, σε όσα «γιαλατζί» αντάρτικα και να προχωρήσει ο κύριος Παπανδρέου.