Πόλεμο με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανοίγει το ΚΚΕ μέσω του «Ριζοσπάστη», με αφορμή την απεργία της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ανοιχτά σε απεργοσπασία».

Όπως εξηγεί το σχετικό ρεπορτάζ:

«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν και απορρίπτουν την 24ωρη γενική απεργία, ασκούν κριτική στη ΓΣΕΕ, όχι από τη σκοπιά της γραμμής πάλης και του περιεχομένου της απεργίας, αλλά από τη σκοπιά της μορφής, απλώς επειδή η απεργία είναι 24ωρη»...  και πρότειναν στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ «να ξεκινήσει εδώ και τώρα γενική πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης».

Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αφήνει αναπάντητη την πρόκληση και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι δυνάμεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καταψηφίζουν απεργίες. Πιστεύουν ότι δεν αντιστοιχούν στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ οι 24ωρες απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ χωρίς σχέδιο, ενοποίηση και συντονισμό των αγώνων, σαφή αιτήματα και πρόταση κλιμάκωσης και κυρίως χωρίς ανατρεπτικό διεκδικητικό και πολιτικό περιεχόμενο».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως κατά καιρούς τα ίδια έχει διακηρύξει και το ΚΚΕ - για αυτό άλλωστε διαφοροποιήθηκε από τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συγκρότησε το ΠΑΜΕ.

Μια ακόμη  αλήθεια είναι πως, δεν συνηθίζεται στη συνδικαλιστική πρακτική να χαρακτηρίζεται «απεργοσπάστης» αυτός που ζητάει... περισσότερη απεργία.

Ντ.Κ