Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ποιός άραγε είχε την φαεινή ιδέα να εμφανισθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου για να κάνει δήλωση σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτοϋπονόμευση, αυτογκόλ ή προσπάθεια στήριξης; Σίγουρα οι δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως το καλύτερο τρέιλερ για τους πολέμιους της κυβέρνησης
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Βενιζέλος με ότι καταπιάνεται, το απωθεί πολιτικά… αυτός ο άνθρωπος ακόμα και χρυσάφι να πιάσει είναι ικανός να το κάνει κάρβουνο.   

Τον βλέπεις και αλλάζεις κανάλι… αυτό δεν αλλάζει.  Δεν αντέχεται, είναι το μάτι; Που σου βγάζει μια αλαζονεία; Μια βουλιμία, μια εγωπάθεια ή αυτό  το  υπερφίαλο, ότι εγώ δικαιώθηκα για όλες μου τις επιλογές και ζητήστε μου συγνώμη! 

Η αυτοκαταστροφική εικόνα τον ακολουθεί από τον... καφέ του Ρέλου μέχρι το Ζάππειο τη βραδιά των εκλογών του 2007!  
Είναι ένα πολιτικό πρόσωπο τόσο αρνητικά φορτισμένο που εξοργίζει πολιτικά  όταν υποδύεται των σωτήρα και κουνάει το δάχτυλο στην κοινωνία. 

Τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορεί να είναι μελλοντικός  πρωθυπουργός παρά μόνο ιδανικός συγκυβερνήτης. 

Η έλλειψη δυναμικής εξουσίας είναι ένα από τα στοιχεία που βυθίζουν το ΠΑΣΟΚ στο ναδίρ των δημοκοπικών ευρημάτων. Τα καλά τα καρπούται  η ΝΔ και ο Σαμαράς και όλα τα αρνητικά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.     

Προφανώς η  τεράστια αυτοπεποίθηση στην ευφράδεια της γλώσσας του δεν είναι ικανή να ανατρέψει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για αυτόν. 

Ένας άνθρωπος που δεν μιλάει ιδεολογικά και δεν πιστεύει σε ιδεολογίες δεν μπορεί να ηγηθεί της κεντροαριστεράς… Με ρητορική απολιτίκ, δεν μπορεί να επανασυσπειρώσει την κοινωνική  βάση του ΠΑΣΟΚ.  

Συνοψίζοντας, μπορώ να καταλάβω  ότι επιλογή του είναι να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος, με το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται; Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είναι ελκυστικό όσες ελιές και αν φυτέψει στον αυλόγυρο της Χαριλάου Τρικούπη.  

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν  εναλλακτικές και αντικαταστάτες του Βενιζέλου, ας κάνει λίγο πίσω και ας αφήσει σε άλλα στελέχη να κάνουν ένα βήμα μπροστά σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη… Ας βγει μπροστά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ας δοκιμαστεί και αυτός…  μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός «αντιπάλου δέους» στην κεντροδεξιά» αλλά και μιας κίνησης να σταματήσει η διαρροή προς τα Αριστερά.

Είναι πολιτικός, που μπορεί να διαφωνείς μαζί του, αλλά ήταν και υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου που πάλεψε για αυτά που πίστευε και αν σήμερα δικαιώνεται αυτή η πολιτική μπορεί να διεκδικήσει τα πολιτικά οφέλη για το ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος αρνήθηκε να υπερασπιστεί την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου αν δεν την υπονόμευσε, ο Λοβέρδος μπορεί να ενώσει ξανά το διχασμένο ΠΑΣΟΚ και να του δώσει προοπτική εξουσίας. Ας βγει λοιπόν μπροστά για να κριθεί και να δοκιμαστεί…