Ήλθε, είδε και... απήλθε. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Αθήνα για λίγες ώρες την Παρασκευή και συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ συμμετείχε σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες. 

Το αεροπλάνο της γερμανίδας καγκελαρίου έφτασε στις 14:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και εκεί την περίμενε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να την υποδεχθεί σε εγκάρδιο τόνο.

Αφού επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ έφτασαν στο ξενοδοχείο Χίλτον για να παρακολουθήσουν το φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες ιδέες. 

Έπειτα προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, με την κ. Μέρκελ να τονίζει πως η «Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες», και τον κ. Σαμαρά από την πλευρά του να σημειώνει ότι  «οραματιζόμαστε μία Ελλάδα καινοτομίας, εξωστρέφειας, επιχειρηματικότητας».

Στη διάρκεια του Φόρουμ, η γερμανίδα καγκελάριος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους Έλληνες επιχειρηματίες, να τους ακούσει και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους.

Λίγη ώρα με τα την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο Χίλτον και συγκεκριμένα στις 17:52 η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Αφού μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυρία Μέρκελ χαιρέτησε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολούθησαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες και έπειτα λίγο μετά τις 18:00 άρχισε η συνάντηση τους, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε η συνέντευξη Τύπου που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Η γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποίησε θερμά λόγια, έκανε λόγο για πρόοδο, ενώ επεσήμανε πως «άξιζαν τον κόπο οι μεταρρυθμίσεις». Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο».

Ακολούθως, αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου και κατευθύνθηκαν προς την Ταβέρνα «Στροφή» στην Πλάκα, όπου και δείπνησαν.

Στις 21:00, το δείπνο ολοκληρώθηκε και 40 λεπτά αργότερα η Άνγκελα Μέρκελ επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο και αποχωρούσε από την Αθήνα.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.