«Καμία σοβαρή ανάπτυξη δεν θα δούμε στη χώρα χωρίς ποιοτική παραγωγή με εξωστρεφή διάσταση», δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος παραιτήθηκε αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το γάλα τις οποίες... ψήφισε, μιλώντας στην Πάτρα στο 2ο διεθνές συνέδριο «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», πρόσθεσε πως

«Το αισιόδοξο οικονομικό κλίμα το αξίζει πρωτίστως ο ελληνικός λαός, διότι χάρη στις θυσίες του, μπορέσαμε να βγούμε από το βαθύ τούνελ της χειρότερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Κανείς δεν θα ισχυρισθεί ότι φθάσαμε σε κάποιο τέρμα. Θα έλεγα, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Τσόρτσιλ, ότι φθάσαμε στο "τέλος της αρχής"».

Επεσήμανε όμως πως «ένας από τους κρίσιμους τομείς, για την υπέρβαση της κρίσης ,αλλά και για την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας μας, είναι αυτός της αγροτικής παραγωγής, τον οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω για περίπου 22 μήνες από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Και φρόντισε να θυμήσει: «Από τη μεριά μου, τουλάχιστον, με την ευκαιρία της  "μάχης του γάλακτος" προσπάθησα να το κάνω όσο πιο κατανοητό γινόταν».

Ψήφισε όμως...

 

Ντ.Κ.