Το γυναικείο στοιχείο είναι έντονο στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει πως θα ήθελε και άλλες γυναίκες. Τότε όμως όλοι υποστηρίζουν πως δε θα τα έβγαζε πέρα. Όπως είχε γράψει το newpost πολλούς μήνες πριν η κα Χριστίνα Μανωλοπούλου διευθύντρια του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν κατάφερε τελικά να μπει στο ψηφοδέλτιο. 

Οι βασικές υποψήφιες είναι η Συλβάνα Ράπτη, η Κατερίνα Μπατζελή, η Εύα Καϊλή , η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ , η Βασιλική Σουλαδάκη. 

Και οι πέντε διεκδικούν να είναι στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο. Εντός του ΠΑΣΟΚ τα στοιχήματα λένε πως στην πρώτη θέση θα βρίσκεται η κα Ράπτη. Καλές προϋποθέσεις υπάρχουν και για την Εύα Καϊλή και για την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. 

Η κα Μπατζελή θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη. Πολλά στελέχη του κλίματος Παπανδρέου έχουν ριχτεί στη μάχη για να στηρίξουν την κα Μπατζελή. 

Βέβαια επειδή οι υποψήφιες δεν λέει η μία τα καλύτερα λόγια για την άλλη , το κλίμα θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν δύο άνδρες υποψήφιοι που εκινούν από διαφορετικά στρατόπεδα. Πρόκειται για το Νίκο Ανδρουλάκη , ο οποίος πρόβαλει μαζί με την κα Ράπτη τα βασικά φαβορί για την πρώτη θέση , αλλά και ο Κυριάκος Πιερακάκης πουλέν του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο.Α.