Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος  

«Είμαι εδώ και θα μείνω», άγχος, απειλή ή κάτι άλλο από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος  βλέποντας τα σενάρια που τον θέλουν να αποχαιρετά την πλατεία Συντάγματος επιχειρεί να τα αναχαιτίσει… Μηδένα προ του τέλους μακάριζε κύριε Στουρνάρα! Σίγουρα οι δηλώσεις που ακούστηκαν ως εκβιασμός ή απειλή για όσους γνωρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα ήχησαν καθόλου καλά στα αυτιά του τελευταίου. 

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζοντας το παρασκήνιο, αποδίδουν την αλλαγή στάσης του κ. Στουρνάρα στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον κ. Σημίτη. 

Ο Υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά την έξοδο στις αγορές τον πρώτο άνθρωπο που θέλησε να συναντήσει ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, τον άνθρωπο που τον ευνόησε περισσότερο από τον καθένα… Η συνάντηση έγινε σε φιλικό σπίτι και μάλιστα ο… πονηρός Γιάννης φρόντισε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό αλλά και να διαρρεύσει ότι ο κ. Σημίτης εκφράστηκε-όχι μια φορά- θετικά για τον κ. Σαμαρά. 

Πριν από τη συνάντηση το κλίμα και τα ρεπορτάζ έδειχναν ότι ο κ. Στουρνάρας ετοιμαζόταν για άλλες… πολιτείες, ακόμα και ο ίδιος που στο παρελθόν αντιδρούσε έδειχνε να αποδέχεται την ολοκλήρωση του κύκλου… του. Όλα αυτά μέχρι πριν τη συνάντηση του με τον κ. Σημίτη… 

Ξαφνικά άρθρο στους «New Yorks» του δημοσιογράφου  Χιούγκο Ντίξον (φίλος του Στουρνάρα) του Reuters χαρακτήριζε μεγάλο μεταρρυθμιστή τον Υπουργό Οικονομικών εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του στο ενδεχόμενο μετακίνησης του! Εντύπωση προκάλεσε η επίθεση στον Πρωθυπουργό τον οποίο περιέγραφε ως αντιμεταρρυθμιστή που κινδυνεύει να χάσει την εξουσία! Για να έρθει στη συνέχεια το «δεν πάω πουθενά…» του Γιάννη Στουρνάρα στη βουλή… 

Τι ακριβώς έγινε στη συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη; Εκτός φυσικά από τις παραπλανητικές διαρροές;  Τι σχεδιάζει ο Κώστας Σημίτης για την επόμενη μέρα και ποια σενάρια απεργάζεται η ντόπια διαπλοκή σε συνεργασία με το Βερολίνο; Ποιος ο ρόλος του κ. Στουρνάρα; 

Προσεχώς νεώτερα γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά… 

Υ.Γ. Τις τελευταίες ημέρες διοχετεύονται σε φιλικές εφημερίδες προς τον κ. Στουρνάρα σχόλια που του αποδίδουν καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου για έξοδο στις αγορές. Για όσους γνωρίζουν η έξοδος στις αγορές σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το πράσινο φως δόθηκε από το Βερολίνο μετά από δική του πίεση.  

Ο στενός του συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης ήταν εκείνος που επέμενε  να προχωρήσει άμεσα η χώρα στην έξοδο στις αγορές προκειμένου να σταλεί έτσι το πολιτικό μήνυμα εντός και εκτός. Έτσι όπως και στο ποδόσφαιρό στο τέλος κερδίζει πάντα ο… Λαζαρίδης. 

Επίσης ο έτερος σύμβουλος, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν το μάτι και το αυτί του Σαμαρά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα… Η πίεση που άσκησε έσωσε τα χρονοδιαγράμματα αλλά και κράτησε την κυβέρνηση σε ισορροπία παρά την χαλαρή και περίεργη στάση του κ. Στουρνάρα.