Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Το να φιγουράρει ένα όνομα διανοούμενου στους υποστηρικτές και συμβούλους του κόμματός σου είναι τιμητικό και θετικό μόνο που μπορεί να γυρίσει και μπουμερανγκ
 
Πολύ προφητικά ένας Έλληνας διανοούμενος έγραφε πριν από λίγες ημέρες: «Το κόμμα χρειάζεται διανοούμενους - και εφόσον είναι δημοκρατικό, τους θέλει ελεύθερους και όχι φερέφωνα. Μπορεί όμως να τους ενσωματώσει; Και εκείνοι θα έχουν την άνεση να μιλάνε ελεύθερα, χωρίς να αυτολογοκρίνονται, ή να νιώθουν ενοχές διότι μιλώντας ενδέχεται να βλάψουν το κόμμα; Ας μην ξεχνάμε και την κακοπιστία σε θέματα διαλόγου που κυριαρχεί στη χώρα μας».
 
Ο Νίκος Δήμου που στα κανάλια άμα τη εμφανίση του Ποταμιού εμφανίζεται στα κανάλια ως υποστηρικτής του κόμματος, και το όνομά του ήταν από τα πρώτα που είχε ανακοινώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης ως υποστηρικτών και συμβούλων, προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του περί Αγίου Φωτός και ειδωλολατρισμού. 
 
Ανήμερα της Μεγάλης Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» απαρνήθηκε τον Νίκο Δήμου και τις απόψεις του. Μιλώντας στο Mega είπε πως «υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αυτές τις απόψεις, πολυδιαβασμένος,  είναι ένας διανοούμενος. Και είπε απλώς κάποια στιγμή ότι «στηρίζω το Ποτάμι». [...] Δεν πρέπει να παίζουμε με το θρησκευτικό συναίσθημα», κατέληξε ο δημοσιογράφος και νεόκοπος πολιτικός. 
 
Οι απόψεις αυτές του Νίκου Δήμου ήταν γνωστές όμως και όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης «πρόφερε» το όνομά του στη λίστα των υποστηρικτών δημιουργώντας έτσι αίσθηση και κλίμα. Οι απόψεις αυτές έχουν καταγραφεί πολλάκις και δεν τις έκρυψε ποτέ ο Νίκος Δήμου όταν έβγαινε στα κανάλια και υποστήριζε το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη. 
 
Για την ιστορία το απόσπασμα του Έλληνα διανοούμενου που παρατέθηκε παραπάνω ανήκει στον ίδιο τον Νίκο Δήμου, δημοσιεύτηκε στο protagon.gr την 1η Απριλίου και είναι προφητικότατο. 
 
Και μάλλον ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πρέπει να απαντήσει στη φράση του Νίκου Δήμου πως:« Το κόμμα χρειάζεται διανοούμενους - και εφόσον είναι δημοκρατικό, τους θέλει ελεύθερους και όχι φερέφωνα».