Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έγινε σήμερα στόχος έντονης κριτικής από συνάδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά του είπαν ότι ανύπαρκτος στον τομέα του!

“Τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε”, είπε ο Γιάννης Βούρος, παραπονούμενος ότι δεν υπάρχει συνεργασία του υπουργείου με τους βουλευτές και τα ΚΤΕ και κατηγορώντας τον Γερουλάνο για “απαράδεκτη στάση”. “Δεν υπάρχει καμία πολιτιστική δραστηριότητα. Μόνη στόχευση είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι”, διαμαρτυρήθηκε, σημειώνοντας ότι το απλό θέμα απαλλαγής φόρου των κινηματογράφων μίας ή δύο αιθουσών, προκειμένου να αντέξουν στην λαίλαπα των πολυχώρων, για το οποίο είχε προηγηθεί εκτενής διάλογος, αίφνης εξαφανίστηκε από το σχετικό νομοσχέδιο.

Στη συνεδρίαση εξέφρασαν παράπονα και οι κ.κ.Κώστας Καρτάλης και Ανδρέας Μακρυπίδης, με τον πρώτο να προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν του ξανααπαντήσουν σε ερώτηση, θα προχωρήσει σε επερώτηση στη Βουλή, και τον δεύτερο να ζητά εναγωνίως διάλογο επί των νομοσχεδίων.

Οι καταγγελίες Βούρου μεταφέρθηκαν στον Π. Γερουλάνο, και όταν αργότερα συνάντησε τον βουλευτή στο διάδρομο της Βουλής, του είπε «μυρίστηκες ανασχηματισμό και ψάχνεις ρόλο”, για να πάρει πληρωμένη απάντηση: “εγώ είμαι 30χρόνια στα εξώφυλλα, δεν ψάχνω τώρα ρόλο εδώ”.