Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φαίνεται πως «ρίχνει» και πάλι «το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μία κίνηση με... νόημα, η ιστοσελίδα iskra - την οποία διαχειρίζεται και ελέγχει η «Αριστερή Πλατφόρμα» αναδημοσιεύει, από τον eniko, άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για τα όσα έγιναν με τους Θρακιώτες υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να κατονομάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «τακτική της ψηφοθηρίας που ανάγει σε κριτήριο ψήφου, το αν θα καταψηφιστεί ή θα υπερψηφιστεί κάποιος λόγω του θρησκεύματός του», η οποία «όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη διαφόρων κυβερνητικών ή εκκλησιαστικών παραγόντων, άλλο τόσο ταιριάζει στα "διαφωτιστικά" ήθη εκείνων που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν ανέξοδο "διαπολιτισμικό" χάπενινγκ».

Και εξηγεί:

«Οι πρώτοι καλλιεργούν, συντηρούν και αναπαράγουν τον "ελληνο-χριστιανικό εθνικισμό", οι δεύτεροι υποδύονται τους "ευρύχωρους", αλλά και οι δυο μαζί ψηφοθηρούν, επαναλαμβάνοντας το έγκλημα που επί δεκαετίες διαπράττεται στο ελληνικό κράτος: Την ώρα που μεταχειρίζονται τη μουσουλμανική μειονότητα ως κομπάρσο στο θέατρο της εσωτερικής πολιτικής καταναλωτικής τους εντυπωσιοθηρίας, αδιαφορούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν τη μετατροπή της σε υποχείριο και σε μπαλάκι στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».

Η επιλογή από τους συντρόφους του Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτού ακριβώς του άρθρου, τη δεδομένη στιγμή, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να εκληφθεί.

Ντ.Κ.