Ο «αντάρτης» του γάλακτος, των πλειστηριασμών, του ενιαίου φόρου στα ακίνητα. Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα για τα οποία είχε βγει στο... κλαρί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης, τα τελευταία δύο χρόνια δηλαδή.

Έχοντας στο ενεργητικό του μία διαγραφή το Νοέμβριο του 2012 – ενόψει πολυνομοσχεδίου- όταν και αφόριζε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, βεβαιώνοντας πως «δεν υπογράφει δηλώσεις μετάνοιας σε αυτούς που έφεραν το κόμμα στο 4%», γύρισε ήσυχα – ήσυχα και δίχως τυμπανοκρουσίες στο μαντρί μετά μετά από λίγους μήνες.

Από κει και έπειτα την κασσέτα με τα «αντάρτικα» την έπαιξε επανειλημμένως: Βολές για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αντιδράσεις για την άρση των πλειστηριασμών και εσχάτως έπαιξε έναν εκ των πρωταγωνιστών του σήριαλ «ρυθμίσεις για το γάλα».

Και πριν την τελευταία ψηφοφορία, σε δημόσιες δηλώσεις του αναθεμάτιζε την ώρα που αποφάσισε να «στηρίξει αυτή την κυβέρνηση».

Πάραυτα, σε κάθε περίπτωση τελικά πειθαρχούσε στην κομματική γραμμή, ψήφισε «ναι» σε όλες τις επίμαχες ρυθμίσεις, δίχως και πάλι πολλές – πολλές φανφάρες.

Αν μη τι άλλο, από την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή η μεταστροφή του πάλαι ποτέ αρχιαντάρτη ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή: Από τα πυρά και τα αναθέματα έγινε από τους καλύτερους τιμητές της κομματικής γραμμής και πειθαρχίας. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που έχει την άνεση να κουνάει το δάχτυλο στον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή θα τολμήσει άκουσον - άκουσον να παρευρεθεί στο ίδιο πάνελ με το Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Εδώ γελάμε: Γιατί τα όσα λέει ο σύγχρονος μετρ των πολιτικών κυβισθήσεων δεν χωράνε κριτική, παρά μόνο καλαμπούρια...