Ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, καθώς η δημοσίευση της δημοσκόπησης της VPRC για το Δήμο Αθηναίων στον Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, καταδεικνύει πλέον την αίσθηση που είχε σημειωθεί εδώ και μέρες, τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία όσο και μεταξύ των επιτελείων των υποψήφιων δημάρχων.

Ότι δηλαδή, ο Γιώργος Καμίνης έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο νίκης του 20% και πλέον ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Όπως εξηγούν πηγές από το περιβάλλον του κ. Σπηλιωτόπουλου, οι «γωνίες» που χρησιμοποιεί  στον πολιτικό του λόγο, η προσήλωση σε μια ατζέντα συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των Αθηναίων (τζαμί, μετανάστευση, καθαριότητα κ.α.), οι επιλογές υποψηφίων (Πλεύρης, Βαζέχα) με επιρροή στο εκλογικό σώμα του δήμου και στις συνειδήσεις των πολιτών και η στρατηγική επιλογή Καμίνη μιας βουβής προεκλογικής καμπάνιας, δείχνουν τη διαφορά να μειώνεται αισθητά και η μάχη από περίπατο του νυν δημάρχου (όπως τουλάχιστον ο ίδιος τον φανταζόταν) να μετατρέπεται σ' ένα ντέρμπι για γερούς παίχτες.

Παράλληλα, τονίζουν πως η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ παρουσιάζει άνοδο για το πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου, καθιστώντας έτσι την υποψηφιότητα Κακλαμάνη μια επιλογή χαμένης ψήφου.

Α.Π.