Στην πολυζητημένη παρουσίαση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με την ΔΗΜΑΡ και πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένας Κοππά, οι δύο βασικοί ομιλητές, Γιώργος Παπανδρέου και Φώτης Κουβέλης επιχειρήσαν να απαντήσουν στις κριτικές και τις αντιδράσεις που δέχτηκαν για την... κοινή εμφάνισή τους. 

Ανταλλάσοντας φιλοφρονήσεις αποκάλεσε ο ένας τον άλλον «φίλο» και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα ακούστηκαν για την συμπαρουσίαση του βιβλίου.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: αφήνοντας αιχμές: «Ευχαριστώ πολύ όσους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, τους συνομιλητές και τον φίλο, Φώτη Κουβέλη.

Έχω πάρει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή μου. Δεν περίμενα όμως ότι η απόφαση μου να συμμετέχω στην παρουσίαση θα κρινόταν από πολλούς ως αντισυμβατική κίνηση. Γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με την κυρία Κοππά για πάνω από δέκα χρόνια και πρόκειται για μια εξαιρετική επιστήμονα. Δεν περίμενα αυτή η συζήτηση να προκαλέσει τόση ανησυχία και αντιδράσεις σε διάφορους κύκλους». «Ίσως», πρόσθεσε, «είναι σημάδι των καιρών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλης σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τονίζοντας ότι «Καλωσορίζω και εγώ τον φίλο μου Γιώργο Παπανδρέου. Δεν φανταζόμουν ότι κάποιοι θα κουβαλούσαν στο πολιτικό τους μυαλό Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες».

ΑΝ. ΓΑΛ.