Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Χαριλάου Τρικούπη ακόμη και μετά την δήλωση Παπανδρέου πως είναι και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, μολονότι τις τελευταίες ημέρες ζητούσε επίμονα από τον ίδιο μέσω διαρροών της μία διευκρινιστική δήλωση για τις πολιτικές του προτιμήσεις. 

Ο πρώην πρωθυπουργός στην δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, ωστόσο παραλείποντας συνειδητά την λέξη "Ελιά" από αυτήν εκπέμπει θολό και ασαφές μήνυμα ως προς το τι προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές ή ακόμη ακόμη τί ζητεί από τους υποστηρικτές του να πράξουν στην κάλπη. 

Εξ αυτού του λόγου το ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκε μουδιασμένα την δήλωση Παπανδρέου και απέφυγε να την σχολιάσει γνωρίζοντας ότι ο πρώην προχώρησε σε ...μισή κίνηση η οποία επιπλέον δημιουργεί πρόσθετους προβληματισμούς. 

Για παράδειγμα ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να είναι ΠΑΣΟΚ και μετά τις ευρωεκλογές ενώ παραδέχεται ότι δεν σχεδιάζει νέο κόμμα, αφήνει ερωτηματικά για το εάν θα ακολουθήσει την "Ελιά". 

Από τις δημόσιες δηλώσεις τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και των στελεχών του, αλλά εσχάτως και του Ανδρέα Λοβέρδου έχει γίνει σαφές ότι στόχος είναι η μετεξέλιξη της "Ελιάς" σε κόμμα μέσα στο καλοκαίρι. 

Τι θα κάνει λοιπόν ο Παπανδρέου εάν δεν προσχωρήσει στην "Ελιά". Μήπως θα επιδιώξει να κρατήσει και συνεχίσει με ένα μικρό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ακολουθήσει τις προσπάθειες για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μαζί με δυσαρεστημένους της ΔΗΜΑΡ;