Στο άκουσμα της υποψηφιότητάς της για τις Βρυξέλλες πολλοί αντέδρασαν. Οι σκληροπυρηνικοί «Σαμαρικοί» θυμήθηκαν τις φωτογραφίες της με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τα χρόνια της ΠΑΣΠ. Οι «Καραμανλικοί» τα όσα έλεγε την περίοδο 2008-2009 εναντίον του Κώστα Καραμανλή.

Η Σπυράκη, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και το σαββατοκύριακο απέτησε φόρο τιμής στην πατρίδα του «Καραμανλισμού», τις Σέρρες. Δικαιώνοντας τον Καραμανλή αλλά και τον Σαμαρά, και αναγνωρίζοντας πώς «μετά από 23 χρόνια δουλειάς και σχέσης με την πολιτική, είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά». 

Ως προς τους «Καραμανλικούς», ιδού τι είπε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στην πατρίδα  του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή του πολιτικού που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας, βάζοντάς την στην τότε ΕΟΚ . Αλλά , και τον τόπο καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή του πολιτικού που κατόρθωσε να εκφράσει μέσω της Ν.Δ. και τον «μεσαίο χώρο» και να συγκεντρώσει ισχυρή πλειοψηφία στο πλευρό του. Σας θυμίζω ότι είναι ο πρωθυπουργός που χωρίς μεγαλοστομίες δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ούτε ως FYROM, ο πρωθυπουργός που είπε την αλήθεια στους Έλληνες στις εκλογές του 2009 προτείνοντας πάγωμα μισθών και συντάξεων την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχόταν «λεφτά υπάρχουν» . Την κατάληξη την πληρώσαμε όλοι μας». 

Ομολογουμένως η κ. Σπυράκη επεδίωξε ένα σημαντικό άνοιγμα προς την «Καραμανλική» πτέρυγα. Μένει να φανεί αν θα έχει και ανταπόκριση...  

Τ.Τ.