Για προνομιακή πληροφόρηση τραπεζικών και οικονομικών κύκλων λίγο πριν από το «κούρεμα» του χρέους κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε ανακοίνωσή του το ιστορικό στέλεχος αναφέρει ότι η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα αποφασίζοντας να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων προσώπων μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό, πριν πραγματοποιηθεί το ξαφνικό κούρεμα των κατάθεσεων ωστόσο κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη η δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι εφικτή το ζήτημα είναι αν οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας έχουν την θέληση να το πράξουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη:

Μπορεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης  και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αναλάβουν  πρωτοβουλία ελεγχου για το ποιοι τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι πούλησαν (ΕΣΠΑΣΑΝ) ομόλογα πριν το κούρεμα  του δημοσίου χρέους έχοντας προνομιακή πληροφόρηση, εξασφαλίζοντας έτσι τα λεφτά τους και μεγεθυνοντας τις περιουσίες τους ενώ οι πολλοί κοινοί θνητοί  και ανίδεοι την πλήρωσαν χάνοντας το 50% της περιουσιας τους;

Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα αποφασίζοντας να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων προσώπων μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό, πριν πραγματοποιηθεί το ξαφνικό κούρεμα των κατάθεσεων !!! 

Οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδας έχουν την βούληση να ανοίξουν το κεφάλαιο του κούρεματος των ομολόγων των ιδιωτών, ποιοι δηλαδή έσπασαν ομόλογα πριν την επίσημη ανακοίνωση, για την πραγματοποίηση του κούρεματος;

Το σιγουρο είναι οτι μπορούν, το ερώτημα είναι αν θέλουν...