Αν μη τι άλλο τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές και για το ενδεχόμενο αποτέλεσμά τους είναι αρκετά ενδιαφέροντα και έχουν πολλές αναγνώσεις...

Ο κ. Βενιζέλος πέρα από τις – γνωστές και αναμενόμενες- επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη είναι στοίχημα για την... κυβερνητική σταθερότητα.

Αυτή η ρήση του όχι μόνο αναιρεί τα όσα έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς για το χαρακτήρα των ευρωεκλογών αλλά δίνει στην επικείμενη αναμέτρηση δημοψηφισματικό χαρακτήρα και για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Στη συνέχεια όμως  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέταξε το μπαλάκι στην... κερκίδα σχετικά με το τι θα πράξει το κόμμα του σε περίπτωση δυσμενούς αποτελέσματος: 

«Εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό».

Με άλλα λόγια λοιπόν ο κ. Βενιζέλος προχωράει σε νουθεσίες προς το εκλογικό σώμα, και όχι μόνο! «Εκβιάζει» εμμέσως με αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν το αποτέλεσμα της κάλπης είναι συντριπτικό, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες του τύπου «αναλάβαμε βάρη που δεν μας αναλογούν».

Αν μη τι άλλο είναι λιγάκι παράδοξο ο τιμητής της «πολιτικής σταθερότητας» να βάζει μία «βραδυφλεγή» βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης που ο ίδιος στήριξε. Κυρίως όμως να μιλά για «δυσανάλογα βάρη», ο άνθρωπος που υπήρξε υπουργός Οικονομικών στις κρισιμότερες στιγμές που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες και διαχειρίστηκε μία σειρά από εξίσου κρίσιμα ζητήματα, τις συνέπειες των οποίων ζούμε αυτή την εποχή.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.