Γράφει ο Παναγιώτης Βελισσάρης – Λυμπερίδης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το σύνθημα και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν το πανηγύρι: «Λογικό το δίλημμα», έσπευσε να σχολιάσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «ψηφίστε μας ή θα γίνουμε Ουκρανία», συνέχισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και πάει λέγοντας.

Δίλημμα ή εκβιασμός; Και απέναντι σε ποιους;

Μία πολιτική τοποθέτηση που δεν στρέφεται μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως απέναντι στο λαό. Ο ένας μετά τον άλλο, πρόεδρος και περίγυρος, κουνάνε το δάχτυλο στους ψηφοφόρους, ζητούν με τρόπο χοντροκομμένο και απροσχημάτιστο την ψήφο των πολιτών επενδύοντας στο φόβο και την αβεβαιότητα.

Τα περί «δυσανάλογων βαρών που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ» και άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν είναι παρά δικαιολογίες και τίποτα περισσότερο.

«Διαλέξτε σταθερότητα ή πρωτόγνωρες καταστάσεις». Το είπε ξεκάθαρα ο Λεωνίδας Γρηκοράκος χθες, σε μία δήλωση ενδεικτική του πανικού που έχει πιάσει τη Χαριλάου Τρικούπη μπροστά στην επερχόμενη εκλογική συντριβή.

Μα όμως τόσο καιρό δεν έσπευδαν όλοι να αποσυνδέσουν τις ευρωεκλογές από την ελληνική πολιτική σκηνή; Ξαφνικά άλλαξε η κασέτα και έγινε «δημοψήφισμα». Ας διαλέξουν τι θέλουν επιτέλους!

Και κυρίως ας σταματήσουν τις άκαιρες, άκυρες και λαϊκιστικές συγκρίσεις με την Ουκρανία, γιατί το μόνο που κερδίζουν είναι να απαξιώνονται ακόμη περισσότερο στα μάτια του λαού που απογοήτευσαν με τις πολιτικές τους επιλογές τα τελευταία χρόνια.

Και αυτό δεν αλλάζει, ακόμη και εάν ο κ. Βενιζέλος θέτει αυτά τα διλήμματα «με δημοκρατικό και ευαίσθητο τρόπο».