Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή και του συναδέλφου της στο ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυρία Πιπιλή ανέφερε για τον κ. Κασσή πως «τον παλαιό Πασόκο και αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τα νεύρα. Χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη στο Eurogroup. Δηλαδή χθες ο κάθε Ντάισελμπλουμ να ρωτούσε τον κ. Στουρνάρα "τι γίνεται ρε Γιάννη με το θέμα των λαϊκών;" να του απαντούσε "ανθ’ ημών ο Κασσής" ή να τού πει "σηκώθηκαν τα μαρούλια και χτυπάνε το μανάβη κυριολεκτικά"».

Η κυρία Πιπιλή πρόσθεσε ότι μετά την παρέμβαση Κασσή αποσύρθηκαν δυο βασικά θέματα από το νόμο για τις λαϊκές, η κλήρωση και ο διαχωρισμός παραγωγών – εμπόρων για να τελειώνει η χώρα με τις μαφίες και τις αγοραπωλησίες αδειών. 

«Ας καταθέσουμε εμείς (σ.σ οι βουλευτές της ΝΔ) που είμαστε πλειοψηφία στη Βουλή τροπολογία να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και να δούμε ποιοι θα την ψηφίσουν. Υπάρχουν και σοβαροί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ξαφνιάστηκαν και εξοργίστηκαν με την απαράδεκτη στάση του κ. Κασσή» ανέφερε και συνέχισε κα ιμε άλλες αιχμές:

«Όταν δεν πας καλά στις μετρήσεις, όταν το παλιό σάπιο ΠΑΣΟΚ έχει παει στον ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύεις στους εναπομείναντες κεντρώους, τώρα τους χάνεις. Τέτοιο πολιτικό φάουλ να χάσεις και τους τελευταίους κεντρώους προς τη ΝΔ δεν έχει ξαναγίνει. Γιατί υποχώρησε ένα ΠΑΣΟΚ που έχει υποστεί κι αυτό συνέπειες και βγαίνει ανθ’ ημών ο Κασσής; Είναι τρελό αυτό που συνέβη». 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κασσής απάντησε στην κυρία Πιπιλή: «Η λαϊκή ρήση είναι "τα αγγούρια χτυπάνε το μανάβη"».

«Αν η κυρία Πιπιλή θεωρεί ότι θα είμαστε τα παιδιά που θα κάνουμε εξυπηρετήσεις εγώ να της πω ότι είμαι από το υγιές παλιό ΠΑΣΟΚ και δεν επιτρέπουμε να μας πιάνει στο στόμα της» τόνισε.

«Ο καθένας κρίνεται από αυτά τα οποία λέει» σημειώνει.