Εντολή απόλυσης (σ.σ. ΦΕΚ) για τον εντεταλμένο σύμβουλο του Enterprice Greece και πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), Αλκιβιάδη Καλαμπόκη απέστειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, σύμφωνα με το dexiextrem.

Το ιστολόγιο, που έχει αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα, αναφέρει η απόλυση είναι συνέπεια των πιέσεων που ο κ. Καλαμπόκης άσκησε, ώστε ακυρωθείς διαγωνισμός από τον κ. Μηταράκη για τις ιχθυοκαλλιέργειες ύψους 300.000 ευρώ να προωθηθεί με τρόπο παράτυπο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης μετά από έρευνα που έκανε στις 5 Φεβρουαρίου αποφάσισε να ακυρώσει διαγωνισμό επικοινωνίας του Enterprice Greece, αφού σε αυτόν διαπίστωσε παρατυπίες. Παρακάμπτοντας τον κ. Μηταράκη, ο κ. Καλαμπόκης υπέγραψε κατακύρωση του διαγωνισμού 14 ημέρες μετά και πίεσε προς την μεριά του συναρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αυτή την παράτυπη δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιστολόγιο, παρά τις συντονισμένες πιέσεις που ασκούνται από επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει αποφασίσει να αποπέμψει τον κ. Καλαμπόκη και για έναν πρόσθετο λόγο: Σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητων εκτιμητών στα οικονομικά του πρώην Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κατέδειξε ότι ο εν λόγω κρατικός λειτουργός χρησιμοποιούσε χρήματα του φορέα για να μεταβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Λασίθι, για να βλέπει την οικογένεια του και να παρακολουθεί την πορεία της ατομικής του επιχείρησης.

Στα παραπάνω, προστίθεται και η υποψηφιότητα του αδελφού του κ. Καλαμπόκη με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, ενω ο ίδιος εμφανίζεται δημοσίως να στηρίζει την τοπική υποψηφιότητα της ΝΔ.

Τέλος, σημειώνεται ότι εκτος των πολιτικών ζητημάτων, ο κ. Καλαμπόκης ελέγχεται και για τη σχέση  του ΟΠΕ με την οικογενειακή του εταιρεία.