Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης ζήτησε δύο φορές από τους προσκεκλημένους  να κάνουν ησυχία για να αρχίσει η εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής.  

Μια φιγούρα με μαύρα μαλλιά και γυαλιά κινήθηκε ανάμεσα στο πλήθος γλιστρώντας από τραπέζι σε τραπέζι. Η εκδήλωση αρχίζει με την απαγγελία των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Ισραήλ από μια μαθήτρια του δημοτικού.

Την ώρα του ελληνικού εθνικού ύμνου οι στρατιωτικοί, οι πολιτικοί και οι πολίτες στέκονται σε στάση προσοχής μέχρι να τελειώσει η απαγγελία. Μόνο η μαύρη φιγούρα στέκεται με πλάτη προς την σκηνή και επιδίδεται στη "μάχη" γευσιγνωσίας και οινοποσίας δείχνοντας αδιαφορία για τα όσα συμβαίνουν στην αίθουσα.

Τα μαλλιά της καλύπτουν το πρόσωπό της όπως είναι σκυμμένη πάνω από το τραπέζι με τις πιατέλες και το μόνο που φαίνεται είναι οι μπουκιές που διαδέχονται με ταχύτητα αστραπής η μία την άλλη. Την ώρα που περιεργάζεται και δοκιμάζει τα εδέσματα δεν δίνει σημασία στα τεκτενόμενα της αίθουσας.

Άλλωστε ως εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης πέρασε από την επίσημη σειρά και χαιρέτησε τον πρεσβευτή του Ισραήλ και τη σύζυγό του, βγήκε η αναμνηστική φωτογραφία και η "υποχρέωση γι αυτήν "τελείωσε" εκεί. Ούτε να πει τίποτε είχε με τους προσκεκλημένους, ούτε να σταθεί στο ύψος της κοινοβουλευτικής και κομματικής εκπροσώπησης.

Δεν την αφορούσαν ούτε τα περίεργα βλέμματα που την περικύκλωσαν την ώρα του εθνικού ύμνου, όταν ακόμα και οι Ισραηλινοί φάνηκαν να την κοιτάζουν περίεργα για τη βουλιμία της εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Η αναγνωρισιμότητάς της άλλωστε είναι υψηλή λόγω των συχνών εμφανίσεων στην τηλεόραση...  

Γ.