Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να περπατήσει από τη βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Τους πρώτους που χαιρέτησε ο πρωθυπουργός ήταν οι αστυνομικοί έξω από τη βουλή. Μάλιστα ο κ Σαμαράς δεν δίστασε να φτάσει μέχρι την είσοδο της κλούβας των ΜΑΤ και να χαιρετήσει τους αστυνομικούς. Ακολούθησε μια στάση στο περίπτερο όπου ο ιδιοκτήτης προσέφερε στον πρωθυπουργό ένα παγωτό. Ο Αντώνης Σαμαράς το πήρε με ευχαρίστηση την ίδια ώρα που μια άλλη κυρία του ευχόταν καλή επιτυχία.

Λίγα μέτρα πιο πάνω και άλλοι περαστικοί σταμάτησαν τον πρωθυπουργό και συνομίλησαν για λίγα λεπτά μαζί του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια κυρία από την Αυστραλία η οποία γνώριζε ως πρόσωπο τον κ. Σαμαρά αλλά όχι και την ιδιότητά του. Ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία με δύο ακόμη πολίτες και όταν ο πρωθυπουργός πήρε την στροφή για την Ηρώδου Αττικού τότε εξήγησε στους συνομιλητές του πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση των τσολιάδων της προεδρικής φρουράς. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Θανάσης Μπούρας και ο διευθυντής του γραφείου της ΝΔ στη βουλή Νίκος Τσούτσιας. Φτάνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ Μπούρας βιάστηκε να περάσει απέναντι τον δρόμο και ο Αντώνης Σαμαράς τον τράβηξε και του είπε «Άσε τους πολίτες και τα αυτοκίνητα να περάσουν»... όπερ και εγένετο. 

Γ.Γ