Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, σύντομη, αλλά με πολλά μηνύματα και συγκεκριμένους αποδέκτες, το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής. Στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις προτάσεις της ΝΔ έδειξε το…μέλλον, άσχετα εάν τα ΜΜΕ δεν κατανόησαν το μήνυμα που έστειλε και δεν το ανέδειξαν όσο έπρεπε. 

Υπέρμαχος διαχρονικά της σύνθεσης και της συναίνεσης, περιέγραψε τα επόμενα βήματα του Πρωθυπουργού, εάν βέβαια τον ευνοήσει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως λένε οι πιο μυημένοι. Δεν ήταν τυχαίο ότι θύμισε το 1974, που η Νέα Δημοκρατία, ενώ ήταν πανίσχυρη,  κυβέρνησε με τη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων. 

«Γιατί αυτό απαιτούσαν οι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες της εποχής εκείνης» είπε και προσδιόρισε τα επόμενα βήματα του Αντώνη Σαμαρά με την εξής αναφορά, θυμίζοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Διεύρυνε την εκλογική της βάση σε όλους τους χώρους και με προσωπικότητες της τότε Κεντροδεξιάς και με προσωπικότητες της τότε Κεντροαριστεράς». 

Ιδιαίτερη σημασία είχε η αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Εθνικής Άμυνας «καλούμεθα, ως Παράταξη, να εμπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε τη νέα αστική, δημοκρατική, φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της Ελλάδος», ενώ χρησιμοποίησε και ο ίδιος, όπως και ο Πρωθυπουργός, τον όρο «Νέα Ελλάδα». Και ο νοών νοείτο!  

Ι.Μ