Στη συλλογή 180 υπογραφών προχώρησαν ανένταχτοι πολίτες και  πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Πέραν της Λούκας Κατσέλη , πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, το κείμενο στήριξης υπογράφουν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης,  ηθοποιοί όπως ο Χάρης Ρώμας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Κιμούλης τραγουδιστές και συνθέτες όπως ο Γιάννης Κότσιρας, και ο Σταμάτης Κραουνάκης, καθώς και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Ειδικότερα εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνική Συμφωνία», «Η Κοινωνία Πρώτα» και «Αριστερή Προοπτική») ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι κοινή τους εκτίμηση είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.

Επίσης μεταξύ άλλων τονίζουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη λειτουργία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη λίστα με τις προσωπικότητες που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα