Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει τη νύχτα των ευρωεκλογών, αναλόγως και του αποτελέσματος. 
 
Πολιτικά όντα εκλεγμένα για την υπεράσπιση του λαού που κατάπιαν σαν καραμέλες τις επιταγές της μνημονιακής πολιτικής, που «έβαλαν πλάτη» όπως λένε για τη σωτηρία του τόπου προειδοποιούν πως θα θέσουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο δημοσκοπικός κατήφορος και από το εκλογικό αποτέλεσμα. 
 
Ουσιαστικά προαναγγέλλουν τον πολιτικό «θάνατο» του Ευάγγελου Βενιζέλου αποποιούμενοι τις όποιες ευθύνες φέρουν οι ίδιοι ως πολιτικές οντότητες και ως μέλη του κόμματος. 
 
Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εντούτοις δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς πως επιδιώκουν να δημιουργήσουν τον αποδιοπομπαίο τράγο που το βράδυ των εκλογών θα χρεωθεί όλα τα στραβά, τον σάκο του μποξ που θα φορτωθεί τα λάθη και που θα αναγκαστεί να  φύγει από τη μέση. Στη συνέχεια θα βρεθεί μέσα από την ίδια πάντα δεξαμενή προσώπων,  ο «πράσινος» σωτήρας που θα ανανεώσει και θα εκ-σοσιαλίσει και πάλι το κόμμα. 
 
Υ.Γ. Οι κινήσεις αυτές και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν έχει ξεφύγει από την αντίληψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που φαίνεται να δρομολογεί τις εξελίξεις ώστε να «ξεγλιστρήσει» πετώντας για άλλες πολιτείες. 
 
Τ.Α.