Αν μη τι άλλο η λίστα με τις προσωπικότητες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι μακροσκελής και ενδιαφέρουσα. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, τους επιστήμονες και τους διανοούμενους βρίσκουμε και έναν... «ογκόλιθο» της πολιτικής σκηνής: Τη Λούκα Κατσέλη.

Πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου, η οποία κατά δήλωσή της διάβασε το πρώτο μνημόνιο για τρεις ολόκληρες ώρες πριν το ψηφίσει, δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή πριν το ψηφίσει και κυρίως θεωρούσε την προσφυγή στο ΔΝΤ «μονόδρομο» γιατί δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν τότε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, τώρα πήρε τον... αντιμνημονιακό δρόμο.

Στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ η πολιτικός που τα κρίσιμα εκείνα χρόνια κατέλαβε θέσεις - κλειδιά της κυβέρνησης. Στην αρχή υπουργός Οικονομίας και έπειτα Εργασίας, δηλαδή δύο τομείς που τότε άρχισε η κατεδάφισή τους, μια διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Τι και εάν συγκρούστηκε με τους εκπροσώπους της τριμερούς; Τι και εάν καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο; Το πρώτο «έγκλημα» το ψήφισε. Στην αρχή της απροκάλυπτης εξάρτησης της χώρας ήταν παρούσα.

Τώρα στηρίζει τον κύριο Τσίπρα, συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η Κουμουνδούρου τηρεί σιγή ιχθύος για τα πεπραγμένα της κυρίας Κατσέλη.

Π.Β.