Όλα για όλα τα παίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέποντας την Ελιά να μαραίνεται πριν καλά καλά ανθίσει. Θυσιάζει όλα όσα τόσον καιρό υπερασπίζεται συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Σαμαρά, την πολιτική σταθερότητα και καλή πορεία της χώρας, προκειμένου για ακόμη μια φορά να προτάξει «ίδια» συμφέροντα. 

Η δήλωσή του στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου πως δεν θα πει στον Σαμαρά πως αποχωρεί αλλά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πυροδοτεί εκ νέου σενάρια εκλογών ή αλλαγής Πρωθυπουργού και σε κάθε περίπτωση δημιουργείται σκηνικό αποσταθεροποίησης. 
 
Με τη δήλωση ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει πως επιθυμεί να έχει το περιθώριο πρωτοβουλιών στα δικά του πόδια και να καταστεί ο ίδιος ρυθμιστής των εξελίξεων. 
 
Σημαίνει πως δεν θα δηλώσει στον πρόεδρο της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά πως παραιτείται ώστε να ακολουθηθεί έπειτα η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα. αλλά θα πάει στον Κάρολο Παπούλια να παραδώσει τη λαϊκή εντολή. 
 
Πολλοί εκτιμούν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης και τη δημιουργία νέας με νέο Πρωθυπουργό, πρόσωπο που όπως ισχυρίζονται κάποιοι έχει ήδη βρει και συμφωνήσει. 
 
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν φαίνεται να παραμένει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού όπως όλα δείχνουν και όπως ο ίδιος επιθυμεί, θα μετακινηθεί στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ίδια συνέντευξη άλλωστε δήλωσε πως δεν είναι αυτοσκοπός του η προεδρία του ΠΑΣΟΚ
 
Τέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να πείσει και να στείλει το μήνυμα στον ελληνικό λαό πως εάν τη νύχτα της 25ης Μαΐου η Ελιά δεν καρποφορήσει τότε απειλείται η σταθερότητα της χώρας. Ουσιαστικά επαναφέρει το δίλημμα «ή Ελιά ή αποχώρηση». 
 
Τ.Α.