Μέσα στην πολιτική «έδρα» του Ευάγγελου Βενιζέλου αποφάσισε ο Φώτης Κουβέλης να εξαπολύσει τα πιο βαριά πυρά εναντίνον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του επέδειξαν απόλυτη συνέπεια στην υπόθεση της ΕΡΤ και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν ίχνος αλήθειας. Παρουσίασε μάλιστα και το έγγραφο της πρότασης μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, την οποία είχαν καταθέσει από κοινού βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. «Ιδού το κείμενο της πρότασης με τις υπογραφές των βουλευτών» είπε ο κύριος Κουβέλης και αναρωτήθηκε: «ποιος έκανε λοιπόν πίσω; Ποιος άλλαξε στάση; Εμείς ή ο αρχηγός και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»;

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την πρόθεση του να αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές πρωτοβουλία ανασύνταξης της κεντροαριστεράς και τόνισε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από έναν προοδευτικό πόλο, μια πλατιά δημοκρατική συμπαράταξη που θα σταθεί απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη έδωσε στο Φώτη Κουβέλη την ευκαιρία να ξεφύγει από τους «πονοκεφάλους» της Αθήνας και τις γκρίνιες των στελεχών του κόμματος για τον εναγκαλίσμό με πολιτικά πρόσωπα που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Όταν του ετέθη ερώτηση για τα εσωκομματικά είπε ότι «το κόμμα δεν είναι ησυχαστήριο αλλά πεδίο διασταύρωσης και σύνθεσης απόψεων», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι κατευθύνσεις που ακολουθούνται «έχουν διαμορφωθεί από εξαιρετικά μεγάλες πλειοψηφίες στα όργανα του κόμματος και στο συνέδριο». Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Κατσανίδης ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου. Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να εντάσσουν τον ίδιο σε σχέδιο Παπανδρεϊκών, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε διαγράψει για τη στάση που κράτησε στο δεύτερο μνημόνιο. "Πως παραδείγματος χάριν μπορεί ένας άνθρωπος που διαγράφηκε δια χειρός Παπανδρέου να εμφανίζεται ότι μπορεί να ακολουθεί μίαν γραμμή παπανδρεϊκών στη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά, για την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς; Η υποκρισία και η μικρόνοια συνήθως έχουν πολύ κοντά ποδάρια. Πίσω κρύβεται πάντοτε η ενόχληση γι΄ αυτό που μπορεί να πετύχει και να πετύχει σε βάθος χρόνου. Δηλαδή να πετύχει το κοινό μας εγχείρημα, να ξαναγίνει μια μεγάλη Κεντροαριστερά, γιατί η Κεντροαριστερά είναι μονίμως, τουλάχιστον στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ο πλειοψηφικός πολιτικός χώρος στον τόπο μας" είπε ο κ. Καστανίδης.  

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της συμπαράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»: Δ. Αγγελλου, Σ. Ακριτίδης Τζ. Αρσένη, Φ. Γουργούρη, Α. Κατσαμούρης, Α. Λαφαζάνης και Β. Μαστρογιάννης. Οι βουλευτές του κόμματος, Α. Ξηροτύρη και Κ. Μάρκου, το μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Β. Ζορκάδης, ο πρώην βουλευτής, Θ. Οικονόμου,ο γραμματέας της οργάνωσης ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης Π. Δημητρακάς, καθώς στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ.

Στη φωτογραφία ο Φώτης Κουβέλης με την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, η οποία είναι Σκηνοθέτις - Θεατρολόγος, Διδάκτωρ Αισθητικής Φιλοσοφίας και κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές με ένα πολύ επίκαιρο - και για τα στελέχη του κόμματος - σύνθημα στο διαφημιστικό της φυλλάδιο: «Μαζί για έναν κόσμο με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και αισθητική στη συμπεριφορά».  Μια διαφορετική ματιά που θα έκανε υπερήφανη την αείμνηστη θεία της Κίττυ Αρσένη που έφυγε πριν από λίγους μήνες από τη ζωή.    

Γ.