Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε πριν από τις ομιλίες του σε κάθε περιοδεία να επισκεφθεί μεγάλα έργα και οδικούς άξονες που βρίσκονται υπό κατασκευή;

Η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που καταδεικνύουν και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης του επόμενους μήνες, αν βέβαια δεν προκληθεί κάποιο «ατύχημα» στις ευρωεκλογές. Τι είπε σε όλες αυτές τις δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς;

Αναφέρθηκε σε θέσεις εργασίας και σε δουλειές στην περιφέρεια. Παραδοσιακά τα μεγάλα περιφερειακά έργα έδιναν πνοή στις μικρές πόλεις της επαρχίας και άνοιγαν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους των πόλεων αυτών. Τα τελευταία χρόνια τα έργα αυτά είχαν «παγώσει» καθώς δεν είχε ξεκλειδώσει η επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και έτσι τα έργα αυτά ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες, ήδη οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και οι θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει και αυτό ακριβώς ήθελε να τονίσει με την παρουσία του εκεί ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον αυτή η κίνηση καταδεικνύει και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης που δεν είναι άλλα από την μείωση της ανεργίας, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και της προσέλκυσης επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολές τα χρήματα αυτά να κατευθυνθούν πρωτίστως στην περιφέρεια.

Και μπορεί την επόμενη  εβδομάδα ο πρωθυπουργός να βρίσκεται εκ νέου στην επαρχία σε στοχευμένες περιοδείες για να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ , αλλά θα επιλέξει να βρεθεί ξανά σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Γ.Γ.