Διαψεύδει, με επιστολή του στην εφημερίδα το «Βήμα», το δημοσίευμα που τον να διαφωνεί με τη πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει πως σε δημοσίευμα της εφημερίδας συμπεριλαμβάνεται κακώς το όνομά του μεταξύ των βουλευτών που δήλωναν δημοσίως αντίθετοι με το δημοψήφισμα, εμφανιζόμενοι ως αντάρτες.

«Αυτό, όσον αφορά εμένα, είναι απολύτως αναληθές, δεδομένου ότι είναι γνωστό στους πάντες, ότι με δημόσιες δηλώσεις μου υποστήριξα την πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των βουλευτών που είτε δημόσια, είτε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος και έβαλαν απαράδεκτους όρους για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, υπονομεύοντας και ανατρέποντας στην ουσία την νόμιμα εκλεγμένη από το λαό Κυβέρνηση».

Και καταλήγει κάνοντας λόγο για «αποστασία»: «Τουναντίον, είχα δηλώσει τον Ιούνιο του 2011, και είχα καταγγείλει δημόσια στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, "προφητικά" ίσως, ως απόπειρα νέας "αποστασίας" τις αντιδράσεις συγκεκριμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ».