Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 

Είχε φτάσει αργά το μεσημέρι και οι ράθυμοι ρυθμοί των πολιτών ήταν σε απόλυτη αναλογία με τη διάθεση των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών. Ενώ στις αίθουσες οι εκπρόσωποι των εκλογικών συνδυασμών καθισμένοι στις καρέκλες μετρούσαν τις ώρες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. 

Από το πρωί έως εκείνη την ώρα είχαν περάσει πολύ λιγότεροι από τους μισούς εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους και η ροή δεν φαινόταν να αυξάνει. Ειδικότερα τις πρωινές ώρες ψήφισαν κατά μέσο όρο περισσότεροι ηλικιωμένοι και μετά τις 12:00 άρχισαν να μπαίνουν στα εκλογικά τμήματα πολίτες κάτω των 30 ετών. 

Τα πολυπρόσωπα "ψηφοδέλτια - σεντόνια" των συνδυασμών είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι τουλάχιστον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα υπήρχε η μεγάλη αποχή. Ωστόσο η αποστροφή του κόσμου στην πολιτική γενικότερα δεν σηκώνει εξαιρέσεις για τις τοπικές κοινωνίες και ακόμα και στην αυτοδιοίκηση η συμμετοχή δεν θα φτάσει όπως όλα δείχνουν στα επίπεδα του 2010. Εκτός και αν οι ψηφοφόροι περίμεναν να φάνε πρώτα να χωνέψουν και μετά να πάνε να ψηφίσουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια και ως το βράδυ θα έχουμε τα πραγματικά στοιχεία της αποχής που ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών πέρα από τα κομματικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων.  

Γ.